Algemene voorwaarden Dutch Car Rent

Voordat u uw huurauto gaat ophalen

 

Reserveren

Bij Dutch Car Rent kunt u op de volgende manieren een huurauto reserveren:

Online via onze website www.dutchcarrent.nl

Of via afspraak op onze locatie in Katwijk, ZH.

 

Dagdelen en huurdagen

Dagdelen kunnen gereserveerd worden (een dagdeel is 4 uur). Niet bij ieder voertuig mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Een huurdag voor bestel- vrachtauto’s is gelijk aan één kalenderdag.

Een huurdag voor personenauto’s is gelijk aan 12 uur voor 1 dag van ochtend tot avond (binnen openingstijden). Bij meerdere dagen per 24 uur. 

De periode van 24 uur voor personenauto’s kan op ieder gewenst moment tijdens onze openingstijden ingaan.

Verplichte legitimatie.

Vergeet niet onderstaande documenten mee te nemen bij het afhalen van uw huurauto. Deze dienen allen op naam te staan van de huurder. Dutch Car Rent behoudt zich het recht voor om vooraf de gegevens te controleren:

Geldig rijbewijs (minimaal 1 jaar in bezit):

Huurders met een woonadres in Nederland dienen een adreslegitimatie in de vorm van een (digitaal) bank- of giroafschrift, loonstrook, uittreksel bevolkingsregister, afschrift van telefoonabonnement vaste telefoon of GSM mee te nemen. Deze documenten mogen ook digitaal ontvangen zijn en door u worden geprint. Ze dienen niet ouder te zijn dan 30 dagen.

Huurders die niet woonachtig in Nederland zijn, dienen een geldig paspoort, geldig rijbewijs en credit card (American Express, VISA en Eurocard/Mastercard) op naam mee te kunnen laten zien wanneer het voertuig wordt afgeleverd door Dutch Car Rent. 

Let op! Een eventuele extra bestuurder dient bij het moment van brengen van de huurauto aanwezig te zijn. Deze extra bestuurder dient een geldig rijbewijs en adreslegitimatie te kunnen tonen, welke minimaal 1 jaar in bezit is.

 

Leeftijd/geldigheid rijbewijs

De huurder (en evt. extra bestuurder(s)) dient minimaal één jaar in het bezit te zijn van het rijbewijs;

De huurder (en evt. extra bestuurder(s))  dient minimaal 21 jaar oud te zijn op de stadsvestigingen en luchthavenvestigingen;

Dutch Car Rent verhuurt particulier uitsluitend voertuigen aan personen die een op hun naam gesteld rijbewijs kunnen overleggen dat geldig is in Nederland en binnen Europa;

Het rijbewijs dient in een Westers schrift opgesteld te zijn. Zo niet dan moet er tegelijkertijd met dit originele rijbewijs een geldig Internationaal rijbewijs overlegd worden;

Een rijbewijs waarop door het uitgevende land vermeld staat dat dit rijbewijs ALLEEN EN UITSLUITEND in het land van afgifte geldig is, is NIET geldig in Nederland.

Wat huurt u?

De prijs van de huurauto is inclusief BTW, WA-verzekering, Standaard Eigen Risico en aangegeven vrije kilometers voor consumenten. Voor bedrijven excl. BTW;

U heeft de mogelijkheid het Standaard Eigen Risico te verlagen;

De prijs van de huurauto is exclusief brandstofkosten, aanvullende verzekeringen en extra bestuurder(s);

Op de huur van de auto is een waarborgsom van toepassing (de hoogte is terug te vinden op uw reserveringsbevestiging);

Voor bestuurders onder de 23 jaar verdubbelen de bedragen voor het Eigen Risico en bijbehorende premies.

Onze elektrische voertuigen worden geleverd met een tag, met deze tag kunt u uw huurauto bij de meeste laadpalen in Nederland opladen. Wij belasten hiervoor € 0.17 per verreden km  aan u door, dit bedrag is inclusief btw en inclusief servicekosten.

Waarborgsom (borg)

Voor personenauto’s bedraagt de minimale waarborgsom € 450,00;

Voor bestelauto’s en verhuiswagens bedraagt de minimale waarborgsom € 850,00;

De waarborgsom kunt u afhankelijk van de autoklasse op de volgende manier voldoen:

Kleine personenauto’s; Pin of creditcard

Middel personenauto’s; Pin of creditcard

Grote personenauto’s, bestelbussen en verhuiswagens (middel/groot); pin/creditcard

Alle kaarten dienen op naam van de huurder te staan;

Bij vestigingen op luchthavens kan er alleen met creditcard worden betaald;

Contante betalingen worden niet geaccepteerd.

Betaling

Wanneer u ervoor kiest om de waarborgsom per pin te voldoen, wordt het eventuele restantbedrag binnen 5 werkdagen na factuurdatum, gestort op uw bankrekeningnummer. Bij creditcard wordt het bedrag afgeboekt op uw creditcard. En retour op het uw aangegeven bankrekeningnummer of creditcard mits mogelijk.

Moet u nog een bedrag aan Dutch Car Rent betalen? Dan kunt u bij onze vestiging het bedrag per pin voldoen.

Buitenland

Het is toegestaan om met een Dutch Car Rent huurauto vanuit Nederland naar Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Finland, Italië, Ierland, Luxemburg, Noorwegen, Portugal, Oostenrijk, Spanje (met uitzondering van Ceuta en Melilla), Verenigd Koninkrijk, Zweden of Zwitserland te rijden. Wij verzoeken u bij onze vestiging waar u de auto wenst op te halen te vermelden dat u naar het buitenland gaat. Wegenwacht hulp buiten Nederland zit niet bij de prijs inbegrepen. Hier worden extra kosten voor in rekening gebracht door Dutch Car Rent. Vraag naar de voorwaarden bij onze medewerker op onze vestiging.

Huurders zijn er zelf verantwoordelijk voor dat men op de hoogte is van en voldoet aan lokale wet- en regelgeving. Dit omvat ook zaken als vignetten, reflecterende hesjes en winterbanden. Deze zijn niet standaard aanwezig in elk voertuig van Dutch Car Rent.

Dutch Car Rent behoudt zich het recht voor om in voorkomende gevallen een auto niet te verhuren.

Let op! Reist u met een huurauto naar het buitenland? Neem dan altijd een creditcard mee. In geval van pech of schade, willen de meeste leveranciers in het buitenland een creditcard zien. Ook wanneer de kosten gedekt zijn volgens de algemene huurvoorwaarden.

Annuleringsvoorwaarden

Gemaakte reserveringen kunt u uitsluitend middels email annuleren.  

Voor annuleren zijn de volgende regels van toepassing:

U kunt tot 24 uur voor vertrek kosteloos annuleren.

Annuleert u binnen 24 uur voor vertrek, dan wordt er max. € 50,- aan annuleringskosten doorbelast.

Annuleringen als gevolg van ‘no show’ resulteren in betaling van het gehele huurbedrag.

Indien u vooruit heeft betaald en u annuleert uiterlijk tot 24 uur voor vertrek, dan wordt het volledig vooruitbetaalde bedrag binnen 5 werkdagen teruggestort op uw rekening.

Wanneer een auto eerder wordt ingeleverd, vindt in geval van vooruitbetaling geen restitutie plaats voor niet gebruikte huurdagen.

Verder zijn de Algemene huurvoorwaarden van toepassing.

www.DutchCarRent.com